Tillfälliga skatteregler för 2020

Efter ett år som kommer att gå till historien som det kanske mest dramatiska på hundra år så ser vi nu alla över hur vi går vidare och vad som kan göras med nya förutsättningar.

En sådan förutsättning är att Regeringen har beslutat att tillfälligt öka företagens avdragsmöjligheter för gåvor till anställda, vilket gör att du, om ditt företags övriga ekonomi och situation tillåter, i år kan ta ut svängarna mer än normalt inför julen. Vi vill att du skall vara medveten om detta då det är en unik möjlighet som gäller endast fram till 31 december 2020.

TILLFÄLLIGA SKATTEREGLER FÖR 2020
Julgåvan är normalt skattefri om värdet inte överstiger 360 kr exklusive moms. Men under 2020 har Skatteverket beslutat om en tillfällig skattefrihet för gåvor till ett värde av ytterligare 800 kr exklusive moms som arbetsgivaren kan ge till sina anställda. Skattefriheten gäller utöver möjligheterna att lämna skattefria gåvor som redan ?nns idag till exempel julgåvor.

Mer detaljerad information hittar du här.

FOKUSERA PÅ RÄTT SAKER I HÖST OCH LÅT OSS LÖSA DE PRAKTISKA JULKLAPPSFRÅGORNA!
Oavsett om du ger lite extra eller om du tvärtom behöver hålla igen så hjälper vi på MERi dig att hitta en julklappslösning som skapar motivation och blir en ?n avrundning på ett år bortom det vanliga. Lägg inte ditt fokus på detaljfrågor utan ge oss en ram och dina tankar så löser vi det praktiska. Det är sådant vi är till för.

Men dröj inte för länge, julen rycker snabbt närmare.