Märkningsmetoder

När ska man använda vad?

Det finns många olika märkningsmetoder man kan använda sig av, nedan har vi valt att förklara olika sätt att märka din profilkläder med. Om du är osäker på vilken märkningsmetod som passar dig och ditt varumärke bäst, ber vi dig kontakta någon av våra kunniga säljare.

KLÄDER MED BRODYR
Med brodyr på profilkläder förhöjer du känslan på plagget och mottagaren som kommer i kontakt med varumärket får ett bra intryck. Brodyr som märkningsmetod har längre hållbarhet, både i färgåtergivning- och kontur. Brodyren är dessutom mer stryktålig.

KLÄDER MED TRANSFERTRYCK
Transfertryck passar bättre då man trycker färgen på en bärare som appliceras på det material som ska exponeras. Bra för tryck på arbetsbyxor, jackor, funktionskläder och kläder med mycket stretch. Transfern pressas direkt på textilen med hjälp av en transferpress.

KLÄDER MED SCREENTRYCK
Screentrycket är metoden för textiltryck där man trycker färgen direkt på ett plagg, därför kallas det även ibland för direkttryck. Används då man vill ha ett textiltryck av högsta kvalitet som ska hålla lång tid och till många användare. Bäst lämpat för t-shirt, piké och sweatshirts men går även på andra plagg.


Utöver dessa märkningsmetoder kan du även välja att förmedla din logotyp med exempelvis vävda märken, vikta etiketter, zipptag och mycket mer! Man kan i stort sett nyttja plaggets alla delar för att förmedla sin logotyp och budskap. Låt oss hjälpa dig hitta den märkningsmetod som passar din produkt och varumärke bäst!

Här hittar du kontaktuppgifter till våra duktiga och kunniga säljare.