Miljö i fokus hos MERi

MERi har sitt hjärta i Jämtland. Ett naturskönt landskap med en storslagen fjällvärld. Men de ekologiska fotavtrycken håller på att förstöra vår natur, och det är vårt ansvar att arbeta för en hållbar framtid - både lokalt, nationellt och globalt.

Vi på MERi arbetar hela tiden för att hitta miljösmarta lösningar och produkter som gynnar både oss, våra kunder och miljön. VI är anslutna till FTI som ser till att förpackningar återvinns på allra bästa tänkbara sätt, och genom miljöcertifikatet ISO 14001 kan du som kund vara säker på att vi gör vårt yttersta för att skapa en hållbar framtid. Allt för att du ska kunna lämna ett bestående avtryck hos dina kunder, och inte i naturen. I vårt miljöarbete sätter vi press både på oss själva, våra transporter och våra leverantörer.

Skapa ett grönare varumärke

Vårt mål är att erbjuda dig de bästa produkterna på marknaden, både till pris och kvalitet. Tack vare bra samarbeten med våra leverantörer och ett noggrant miljöarbete så erbjuder vi dessutom produkter som uteslutande tillverkats utan onödig belastning på miljön. Det tycker vi är riktigt schysst.
Med vår e-handel så är det enklare för dig att hitta produkter och information om vårt miljösortiment. Där kan du hitta produkter som är ekologiska, miljösmarta och energieffektiva. Genom att välja en miljöprodukt från MERi så bidrar du till en minskad miljöpåverkan.

Transport

Transporter har en stor inverkan på miljön, och eftersom vi levererar produkter till kunder i både Norden och övriga världen, är vi också noggranna med hur vi väljer att leverera våra produkter, och när. Vi genomför återkommande upphandlingar av logistikföretag och arbetar med leveransplanering för att dra ner på antalet försändelser. Vi ställer även krav på våra leverantörer och hur de transporterar produkterna från fabrik. Bland annat så arbetar vi för att våra leverantörer ska skicka produkterna direkt till dig som kund. På så sätt minskar vi antalet transporter.

Code of conduct - Att syna leverantörerna i sömmarna

En bra arbetsmiljö med reglerade arbetstider, schyssta löner och fackföreningsfrihet är en självklarhet för alla som bor i Sverige. Men tyvärr är inte det en verklighet för alla.
För att säkerställa att våra produkter tillverkas på ett etiskt, socialt och miljömässigt riktigt sätt så har vi tagit fram en Code of conduct. Koden är vårt verktyg för att syna våra leverantörer i sömmarna och säkerställer att de står upp för mänskliga rättigheter i arbetslivet. Genom koden ställer vi tydliga krav när det gäller mänskliga rättigheter, barnarbete, arbetsmiljö och miljö samt värnar om att alla leverantörens medarbetare ska behandlas med respekt och värdighet. Koden är en viktig riktlinje för MERi i valet av leverantörer och samarbetspartners och genom anmälda och oanmälda besök på de fabriker vi samarbetar med så säkerställer vi att den uppfylls.